Badshah Basmati Ryža 2Kg

Kód: 271122
Značka: Badshah
€6,39 €5,56 bez DPH
Čoskoro budem skladom
Môžeme doručiť do:
20.6.2024

Basmati ryža od " Badshah" je dlhozrnná ryža, ktorá ponúka ideálny pomer medzi kvalitou a cenou. Vďaka klíme a úrodnej pôde sa tento druh ryže pestuje v podhorí Himalájí, odkiaľ pochádzajú všetky kvalitné druhy basmati ryže.

Detailné informácie

Podrobný popis

Badshah Basmati Ryža 2Kg

 

Seznamte se

Badshah Basmati ryža sa pestuje v oblasti Pandžabu. Dokonalosť tejto ryže pochádza z jedinečnej klímy tohto regiónu. Vyznačuje sa ojedinelou arómou. 

Ktorú ryžu si vybrať?

Na našom E-Shope nájdete 11 druhov ryže rôznej kvality, od rôznych výrobcov. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť , pozrite si článok  TU

Zloženie

100% čistá Basmati ryža

Príprava Basmati ryže

1. Ryžu niekoľkokrát dôkladne opláchnite.

2. Vložte do hrnca a pridajte soľ.

3. Pridajte správne množstvo vody- ideálne je 2:3 ryža:voda, alebo dvojnásobne viac vody ako ryže- tým spôsobite, že sa ryža varí vo vode a nie na pare!

4. Priveďte k varu- v tom momente zakryte hrniec hliníkovou fóliou a upevnite pod okrajmi hrnca, aby para neunikala stranami von. Prikryte pokrievkov.

5. Stiahnite teplotu na minimum a nechajte variť 15 minút. 

6. Po 15 minutách úplne odložte zo sporáku a nechajte ryžu ešte ďalších 5 minút v pare.

7. Odstráňte fóliu, premiešajte ryžu vidličkou a môžete servírovať.

8. Môžete pridať do hrnca pred varením niekoľko kvapiek čistého octu, aby zrnká ryže zostali oddelené.

 

 Osvečené tipy ako uvariť Basmati ryžu

Používajte skutočne kvalitnú ryžu, alebo inak sa môžete akokoľvek snažiť ale finálny výsledok nebude dobrý. Ryže od Tildy sú obľúbené nielen medzi bežnými spotrebiteľmi , ale aj najlepšími šéfkuchármi. Aby bolo ryža ľahká a krásne nadýchaná, je veľmi dôležité ju pred samotným varením niekoľkokrát dôkladne premyť , načo mnohí z nás zabúdame.

 

Nasypte ryžu do misky a premiešajte - prvý krát bude voda veľmi zakalená, ale po niekoľkých prepláchnutiach kal úplne zmizne. Lepkavosť ryže spôsobuje škrob, ktorého sa preplachovaním zbavíte. Soľ pridajte hneď k ryži ešte pred samotným varením, aby sa mohla pekne vstrebať.

 

Nesoľte až potom , keď je ryža uvarená, môže sa stať že ju potom presolíte. Používajte pokrievku , ktorá bude sedieť na hrniec, ideálne hliníkovú fóliu, ktorú presne natiahnte cez pokrievku. Zabránite úniku pary, ktrorá práve vytvára ryžu krásne nadýchanú a nezlepenú.

Dodatočné parametre

Kategória: Basmati ryža
Hmotnosť: 2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz