Chrumkavé jarné závitky - recept

Chrumkavé jarné závitky - recept: Naučte sa pripraviť tieto nádherné predjedlá plnené zeleninou a podávané s omáčkou.

Chrumkavé jarné závitky sú populárne jedlo v ázijskej kuchyni a stávajú sa stále obľúbenejšími po celom svete. Tieto lahodné predjedlá, plnené rôznorodou zeleninou a často aj mäsom, sú známe svojou chrumkavou vonkajšou vrstvou a osviežujúcou chuťou. Ak sa chcete naučiť, ako pripraviť tieto nádherné jarné závitky a doplniť ich omáčkou, môžete sa tešiť na jedinečný gastronomický zážitok, ktorý môžete zdieľať s rodinou a priateľmi. V nasledujúcom recepte vám predstavíme postup, ktorým môžete pripraviť tieto chutné jarné závitky.

Ingrediencie:

Na plnku jarných závitkov budete potrebovať:

  1. Ryžové papieriky: Ryžové papieriky sú hlavnou zložkou jarných závitkov. Sú tenké a pružné, čo umožňuje jednoduché balenie. Nájdete ich v asijských obchodoch alebo v niektorých väčších supermarketoch a samozrejme aj na našom eshope.
  2. Zelenina: Voľba zeleniny je flexibilná, ale typické zložky zahŕňajú čerstvý šalát, uhorky, mrkvu a avokádo. Môžete však pridať aj inú obľúbenú zeleninu podľa vašich preferencií.
  3. Mäso (voliteľné): Ak chcete pridať mäso, môžete použiť varené krevety, kurčať alebo hovädzie mäso. Mäso by malo byť nakrájané na tenké prúžky alebo plátky.
  4. Šalotka alebo cibuľa (voliteľné): Pre dodatočnú chuť môžete pridať šalotku alebo cibuľu nakrájanú na malé kúsky.

Na omáčku budete potrebovať:

  1. Sójová omáčka: Sójová omáčka dodá omáčke slanosť a korenie.
  2. Hoisin omáčka: Hoisin omáčka pridáva sladkosť a hladkosť omáčke.
  3. Ryžový ocot: Ryžový ocot prinesie omáčke kyselosť a sviežosť.
  4. Cukor: Cukor slúži na vyváženie chuti omáčky.
  5. Čerstvý cesnak a čili (voliteľné): Ak máte radi pikantné omáčky, môžete pridať nasekaný čerstvý cesnak a čili podľa chuti.

Jarné závitky - recept - postup:

  1. Príprava zeleniny: Začnite tým, že si pripravíte zeleninu. Umývajte a nakrájajte ju na tenké prúžky alebo plátky. Zeleninu môžete kombinovať podľa vašich preferencií. Odporúča sa použiť čerstvý šalát, uhorky, mrkvu a avokádo. Ak používate avokádo, nakrájajte ho na tenké plátky.
  2. Príprava mäsa (voliteľné): Ak sa rozhodnete pridať mäso do vašich jarných závitkov, mäso by malo byť vopred uvarené a nakrájané na tenké prúžky alebo plátky.
  3. Príprava omáčky: Na prípravu omáčky jednoducho zmiešajte sojovú omáčku, hoisin omáčku, ryžový ocot a cukor v miske. Môžete pridať aj nasekaný čerstvý cesnak a čili podľa svojich chuťových preferencií.
  4. Príprava rýžových papierikov: Rýžové papieriky sú tenké a krehké, preto ich treba namočiť do teplej vody, aby sa stali mäkkými a pružnými. Naplňte misku teplou vodou a ponorte do nej jeden rýžový papierik. Počkajte pár sekúnd, kým sa papierik zmäkne, a potom ho vyberte a položte na čistú a vlhkú utierku alebo podložte na dosku.
  5. Skladanie jarných závitkov: Položte zmäknutý rýžový papierik na rovný povrch. Na stred papierika umiestnite prúžky zeleniny, mäso (ak používate) a šalotku alebo cibuľu (ak sa rozhodnete ich pridať). Dávajte pozor, aby ste nepretiahli plnku, inak sa bude ťažko závinok balit. Začnite skládať jarný závitok tým, že dvíhate spodnú časť papierika a prekláňate ju cez plnku. Potom otočte boky dovnútra a pokračujte v závine až po vrch. Výsledkom by mal byť pekný, kompaktný závitok.
  6. Podávanie: Hotové
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz