Sójové omáčky
Najpredávanejšie

Táto sojová omáčka sa od tej klasickej líši tým že obsahuje menej soli a môžete povedať že je zdravšia. Hnedá farba sa získava zo sójových bôbov.

Najznámejšia sójová omáčka, ktorej pôvod je z Japonska. Vyrába sa zo sójových bôbov. Neobsahuje žiadne chemické látky.

Teriyaki mariáda sa skvelo hodí pri príprave mäsa alebo ako omáčka na sushi.
Sójová omáčka pochádza z Číny. Zaujímavosťou je, že sa používa už viac sko 2500 rokov. Je typická pre ázijskú kuchyňu ale posledných pár rokov sa čoraz viac a viac používa aj v západnej kuchyni. Je to riedka, tmavo hnedá a slaná omáčka ktorá sa vyrába zo sójových bôbov a obsahuje veľké množstvo antioxidantov a preto je častokrát používaná ako prevencia proti kardovaskulárnim chorobám.