Hnedá ryža
Prečo by sme mali občas zvoliť hnedú ryžu, keď existuje niekoľko druhov bielej ryže ? Odpoveď je veľmi jednoduchá. U hnedej ryže je totiž zachované celé zrnko, takže aj časť krorá obsahuje najviac vlákniny, minerálov a taktiež antioxidantov. Obsahuje omnoho viac horčíku, ktorý sa v dnešnej dobe veľmi nedostáva. Tak ako má hnedá ryža výhody sú tu aj určité nevýhody. Nevýhodou hnedej ryže je ,že pri servírovaní k niektorým pokrmom nevyzerá tak dobre ako biela . Po uvarení zostáva jej zrnko tvrdšie, čo znamená že nevstrebáva toľko chuti toho s čím ju práve konzumujeme.
Najpredávanejšie

Celozrnná ryža obsahuje omnoho viac živín ako biela ryža. Naša celozrnná ryža "Tilda" sa perfektne hodí najmä do šalátov, ale samozrejme môže nahradiť bielu ryžu ako prílohu ku...