Zo študentskej kuchyne do ázijskej lahôdky: lacné a rýchle jedlá

Zo študentskej kuchyne do ázijskej lahôdky: lacné a rýchle jedlá

Študentský život môže byť náročný na financie a čas, ale to neznamená, že by ste sa mali vzdať chutného a zdravého stravovania. Ázijská kuchyňa ponúka bohatstvo chutí a jednoduchých receptov na lacné a rýchle a jedlá. Vďaka svojej jednoduchosti a rozmanitosti vám tieto recepty umožnia objaviť nové chute a užiť si skvelú stravu bez toho, aby ste museli stráviť hodiny v kuchyni alebo minúť všetky svoje úspory.

  1. Ryžové rezance s vajcom a zeleninou

Tento jednoduchý recept je nielen výživný, ale aj lacný. Potrebujete len ryžové rezance, vajce, zeleninu podľa vlastného výberu (napríklad mrkvu, papriku a cuketu) a sójovú omáčku. Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale. Na panvici orestujte nakrájanú zeleninu, pridajte uvarené rezance a premiešajte. Do zmesi vytvorte dieru, do ktorej rozbijete vajce a miešajte, kým sa vajce neupiecť. Podľa chuti dochuťte sójovou omáčkou a podávajte.

  1. Pikantná kuracia polievka s kokosovým mliekom

Táto polievka je plná arómy a chutí, no pritom je rýchla na prípravu. Na začiatok si pripravte kuracie prsia, zeleninu (cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu) a kokosové mlieko. Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, pridajte nakrájané kuracie prsia a orestujte. Potom pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu a zaliate kokosovým mliekom. Nechajte variť, až kým sa zelenina a kuracie mäso nezjemnia. Dochuťte soľou, korením a podávajte s čerstvou bylinkou.

  1. Teriyaki tofu s restovanou zeleninou

Tofu je cenovo dostupnou alternatívou k mäsu a môže byť úžasnou základňou pre rôzne ázijské jedlá. Na prípravu teriyaki tofu si pripravte tofu, teriyaki omáčku a zeleninu (napríklad brokolica, cuketa, mrkva). Tofu nakrájajte na kocky a orestujte na panvici. Keď je tofu zlatisté, pridajte nakrájanú zeleninu a teriyaki omáčku. Restujte, kým zelenina nezmäkne a jedlo sa nespáli. Podávajte s ryžou alebo quinoou.

  1. Jasmínová ryža so zeleninou a kari omáčkou

Jasmínová ryža má jemnú vôňu a chutí skvele v kombinácii s kari omáčkou a zeleninou. Na prípravu si pripravte jasmínovú ryžu, zeleninu (napríklad hrášok, kukurica, paprika) a kari omáčku. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Na panvici orestujte nakrájanú zeleninu, pridajte uvarenú ryžu a premiešajte. Dochuťte kari omáčkou podľa chuti a podávajte.

  1. Pad Thai s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou

Pad Thai je tradičné thajské jedlo, ktoré je obľúbené pre svoju jednoduchosť a bohatú chuť. Na prípravu budete potrebovať ryžové rezance, kuracie mäso, vajce, fazuľa, cesnak, arašidovú omáčku a limetku. Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale. Na panvici orestujte kuracie mäso, pridajte cesnak a nakrájanú fazuľu. Potom pridajte uvarené rezance a rozbité vajce. Miešajte, kým sa vajce neupiecť. Dochuťte arašidovou omáčkou a podávajte s čerstvou limetkou.

  1. Zeleninový curry s cícerovým mäsom

Toto jedlo je plné aromatických korenín a bohatej zeleniny. Na prípravu si pripravte zeleninu (napríklad zemiaky, sladké zemiaky, baklažán), cícerové mäso, kokosové mlieko a curry pastu. Na panvici orestujte nakrájanú zeleninu, pridajte curry pastu a cícerové mäso. Zalejte kokosovým mliekom a nechajte variť, kým sa zelenina nezmäkne. Dochuťte soľou a podávajte s ryžou alebo naanom.

  1. Čínska zeleninová polievka s vajcom

Táto polievka je jednoduchá. 

Nechajte variť, kým sa zelenina nezmäkne. Potom do polievky pomaly nalejte rozmiešané vajce, pričom nechajte vznikať v polievke vlny. Po niekoľkých minútach dochuťte soľou a korením podľa chuti. Táto polievka je nielen lahodná, ale aj plná výživných zložiek, čo ju robí ideálnym riešením pre zdravý a cenovo dostupný obed alebo večeru.

Výber ázijských jedál vám otvára dvere k rozmanitej kultúre a chuťovým skúsenostiam, a to všetko za rozumnú cenu a s minimálnym úsilím. Experimentujte s rôznymi ingredienciami a koreninami, prispôsobte si recepty podľa vlastných preferencií a užívajte si skvelé jedlá zo študentskej kuchyne, ktoré vás prenesú do sveta ázijskej gastronómie. S týmito 7 rýchlymi a cenovo dostupnými receptami sa môžete stať skúseným kuchárom aj pri obmedzenom rozpočte a čase. Takže neváhajte a vyskúšajte tieto jednoduché ázijské lahôdky už dnes!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz