Sezamový zázvorový wok - recept

Sezamový zázvorový wok - recept

Ochutnávanie exotických chutí a rôznych kuchýň je pre chuťové poháriky dobrodružstvom. V tomto duchu vám prinášame recept na sezamový zázvorový wok, ktorý je jedným z tých kulinárskych dobrodružstiev, ktoré spájajú vône a chute z rôznych kútov sveta.Wok, tradičné náradie z Ďalekého východu, sa stane dejiskom tých najdobrodružnejšie ladených jedál. Vďaka hlbokému dnu a vysokým stenám ponúka toto náčinie dokonalý priestor na rýchle a intenzívne varenie ingrediencií.

Ingrediencie:

-500 g kuracích pŕs nakrájaných na tenké plátky.

Na marinádu:

 - 3 polievkové lyžice sójovej omáčky- 2 polievkové lyžice sezamového oleja- 2 čajové lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané- 1 čajová lyžička hnedého cukru

Na panvicu wok:

- 2 polievkové lyžice sezamového oleja- 1 cibuľa nakrájaná na polovicu- 1 červená paprika nakrájaná na pásiky- 1 žltá paprika nakrájaná na pásiky- 1 mrkvu nakrájanú na tenké plátky- 100 g cukrového hrášku- 200 g čerstvých bambusových výhonkov- 200 g vaječných rezancov, predvarených podľa návodu na obale- 2 polievkové lyžice sezamových semienok- Soľ a korenie podľa chuti- Čerstvý koriander a limetka na ozdobu

Postup:

1.   V miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, nastrúhaný zázvor, nasekaný cesnak a hnedý cukor. Pridáme nakrájané kuracie prsia a necháme marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.2.    Príprava woku: Wok rozohrejte na strednom ohni a pridajte sezamový olej. Keď je olej horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju dozlatista. Potom pridajte marinované kuracie mäso a smažte, kým sa úplne neuvarí.3.    Do woku pridajte nakrájanú červenú a žltú papriku, na plátky nakrájanú mrkvu a cukrový hrášok. Premiešajte a smažte asi 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.4. Záverečné úpravy: pridajte bambusové výhonky a uvarené vaječné rezance. Miešajte, kým sa všetky prísady dobre neprehrejú. Pridajte sezamové semienka a premiešajte.5.    Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Podávajte na tanieroch, posypané čerstvo nasekaným koriandrom a doplnené plátkom limetky na zvýraznenie chuti.

Sezamovo-zázvorový wok je pripravený! Jeho aromatické línie a farby zeleniny na tanieri lákajú k jedlu. Toto jedlo nie je len o chuti, ale aj o vizuálnej atrakcii, ktorá poteší zmysly. Je to dokonalý spôsob, ako priniesť na stôl kúsok exotiky a užiť si dobrodružstvo prostredníctvom gastronómie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz