Thajské zelené kari s krevetami - recept

Thajské zelené kari s krevetami - recept

Thajské zelené kari s krevetami: Pripravte si voňavé thajské zelené kari so šťavnatými krevetami, kokosovým mliekom, thajským baklažánom, bambusovými výhonkami a aromatickými bylinkami. Vychutnajte si ho s dusenou jazmínovou ryžou. 

Thajské zelené kari  s krevetami je lahodná a exotická pokrmová kombinácia, ktorá získava stále väčšiu obľubu po celom svete. Táto chuťovo bohatá a farebná zmes sa skladá z čerstvých ingrediencí a aromatických korení, čo dáva pokrmu charakteristickú vôňu a chuť. Thajská kuchyňa je známa svojou harmóniou medzi sladkou, slanou, kyslou a pikantnou chuťou, a táto zelená kari nie je výnimkou. 

Kľúčovou zložkou tohoto receptu je thajská zelená kari pasta Exotic Food Thajská Zelená Kari pasta 50g, ktorá sa vyrába z mletých zelených chilli papričiek, citrónovej trávy, galangalu, cesnaku, cibule a ďalších korení. Táto pasta je základom pre vytvorenie autentickej thajskej chuti. Okrem toho sú hlavnými zložkami krevety, kokosové mlieko TRS Kokosové Mlieko 400Ml , zelenina a bylinky. 

Prípravu tohto pokrmu začnite osmažením thajskej zelenej kari pasty na horúcom oleji, aby sa uvoľnili jej vône a chute. Potom pridajte krevety a krátko ich orestujte, kým nezožltnú. Potom sa pridá kokosové mlieko, ktoré dodá pokrmu krémovú konzistenciu a mierne stlmí pikantnú chuť kari pasty. 
 
Kari môžete obohatiť o rôzne druhy zeleniny podľa vlastnej chuti a ročného obdobia. Medzi klasické možnosti patrí paprika, bambusové výhonky, cuketa, baklažán alebo hrášok. Zelenina dodáva pokrmu štruktúru, farbu a výživovú hodnotu. Je dôležité, aby zelenina mierne skaramelizovala a splynula s ostatnými prísadami. 
 
Ďalším kľúčovým prvkom thajskej kuchyne sú bylinky. Ak máme listy káfrovej limetky, thajskej bazalky a koriandra, môžeme ich pridať na konci varenia, aby sme zachovali ich čerstvú chuť a vôňu. Tieto bylinky zvýraznia autentickú thajskú chuť a dodajú jej osviežujúci nádych. 
 
K thajskému zelenému kari s krevetami sa zvyčajne podáva dusená ryža Royal Orient Prémiová Jasmínová Rýža 1Kg , alebo thajské rezance, ktoré absorbujú bohatú omáčku a vytvárajú harmóniu medzi chuťami. Na záver možno pridať niekoľko plátkov čerstvej limetky alebo koriandra na ozdobu a tiež na osvieženie celkového dojmu. 
 
Thajské zelené kari s krevetami je nielen chutným pokrmom, ale aj potešením pre zmysly. Zmes exotických korenín, čerstvých byliniek a krémového kokosového mlieka vytvára nezabudnuteľnú symfóniu chutí, ktorá nás prenesie na rozprávkové thajské pláže a do malebných uličiek Bangkoku. 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz