Ashoka
Základom pokrmu Dal Palak je červená šošovica ( niekedy aj cícer) a špenát. Pripravuje sa z tradičnej zmesi indických voňavých korenín a niekedy sa pridáva aj paradajkové pyré a...
2954
Rajma Pulao je pokrm, ktorého základ tvorí basmati ryža a čerstvá fazuľa a zmes niekoľkých druhov aromatického korenia. V indii je veľmi obľúbená a dá sa jednoducho uvariť v...
4425
Pappadums sú tenké a chrumkavé indické chleby pochádzajúce z indického subkontinentu. Najčastejšie sa vyrábajú z cícerovej múky, ktorá je ešte jemne korenená. Zvyčajne sa smažia...
99820
Pappadum sú tenké a chrumkavé indické placky, ktoré pochádzajú z indického subkontinentu. Najčastejšie sa pripravuje z cícerovej múky, ktorá je ľahko okorenená. Zvyčajne sa...
11751
Základom Achari Aloo sú zemiaky , ktoré sú dokonalo dochutené so zmesou originálneho a pikantného korenia. Zemiaky majú takú vlastnosť, že dokážu vstrebať chuť ostatných surovín.
3693
Aloo Matar je typický druh indického kari , ktorý je zložený z obyčajných surovín ako zemiaky a zelený hrášok. Vďaka dokonale vyváženej zmesi najrôznejšieho korenia chutí...
1563
Baigan v preklade znamená baklažán. Pokrm Baigan Bharta sa pripravuje z baklažánov plnených cesnakom , ktoré sa potom pečú na otvorenom ohni. Potom sa to zmieša v paradajkami a...
2953
Pav Bhaji je pravdepodobne jedno z najpopulárnejších a najrýchlejších pouličných jedál. Pav sú malé indické chlebíčky, ktoré sa pred konzumáciou ešte opekajú. Miestny si doma...
2956
Všetká chuť a textúra čerstvého cesnaku sa nachádza v tejto paste.
11271
V Indii a celej Ázií existuje nekonečné množstvo variácií ako pripraviť "Dal". Možno sa ani nedá ochutnať jeden a ten istý. Tadka zamená v preklade vznietenie- korenie a bylinka...
1886
Táto tradičná ázijská pasta sa vyrába z čerstvého cesnaku a zázvoru a dodáva pokrmom oveľa výraznejšiu chuť. Môžete ho ľahko nahradiť čerstvým cesnakom, čím si uľahčíte prácu s...
11274
Základom pokrmu Saag Aloo sú zemiaky , špenát a voňavé indické korenie. Je vhodná ako príloha k pečenému mäsu, alebo sa dá konzumovať s ryžou a indickým chlebom.
2753
Shami Rajma je známy pokrm kráľov. Základom sú červené fazuľky, dlho sa varia v paradajkovej omáčke so zmesou aromatického korenia, pokiaľ krásne nezmäknú a nevytvoria hustú...
1562
Táto zázvorová pasta má najvyšší obsah zázvoru na trhu s celkovým obsahom zázvoru 95 %. 1 čajová lyžička sa rovná 2 cm kúsku zázvoru.
11268
Biryani - klasické indické jedlo z jedného hrnca. Kombinácia pikantnej ryže basmati, zeleniny a prípadne mäsa sa nikdy neomrzí! A s hotovým biryani od spoločnosti Ashoka si...
99863
Aloo Choley je obľúbený pokrm z oblasti Punjabi, ktoré je zložené z cíceru a zemiakov. Patrí skôr k tým menej pálivým jedlám a v Indii sa často konzumuje aj na raňajky.
2542
1561
Základom Chana Pulao alebo cícerového Pulao je voňavá ryža basmati, cícer a zmes rôzneho indického korenia ako napríklad: koriander, zázvor, zelené chilli a kurkuma. Nieje veľmi...
4424
Dal Makhani sa od ostatných druhov odlišuje tým, že obsahuje extra porciu masla, čo zjemní celý pokrm. Jeho chuť je vždy iná, aj keď sa používajú rovnaké suroviny. Ďalej...
2957
Tofu v špenátovej omáčke . Tento pokrm je vhodný pre vegetariánov. Neobsahuje konzervanty a jeho príprava je veľmi jednoduchá.
1884
Paneer Tofu je bohatá pochúťka, ktorá je pripravená z čerstvého tofu ktoré je zmiešané v hustej omáčke z paradajok. Je vhodná v kombinácií s ryžou alebo indickým chlebom.
1885
V severnej Indii sa bez Punjabi Choley nezaobíde žiadna svadobná oslava. Až tak veľmi je obľúbená. Jedná sa o pokrm z cíceru, ktorá sa varí dlho s paradajkami , cibuľou a...
1461
Navrat korma znamená v preklade " pokrm z deviatich klenotov". Zeleninová korma sa v minulosti pripravovala pre kráľov a kráľovny. Obsahuje viac druhov zeleniny, ktoré sa môžu...
1867
Pikantné, pálivé cesnakové čatní vyrobené zo zdravého olivového oleja. Skvelé na sendviče.
14645
Stránka 1 z 2 -
46 položiek celkom