Aroy-D Jasmínová Rýže 1Kg

Kód: 99826
Značka: Aroy-D
€3,65 –3 %
Aroy-D Jasmínová Rýže 1Kg
€3,65 –3 % €3,52 €3,06 bez DPH
Čoskoro budem skladom
Môžeme doručiť do:
25.6.2024

Aroy-D Jasmine Rice 1Kg

Jasmínová ryža od "Laila" sa vyznačuje svojou jemnou, orieškovo-kvetinovou vôňou, je vhodná ako príloha ku kari. Takéto jedlo dokáže zasýtiť a určite vás jeho chuť neomrzí.

Detailné informácie

Podrobný popis

Aroy-D Jasmine Rice 1Kg

 

Zoznámte sa

Jasmínová ryža od "Aroy-D" sa vyznačuje svojou jemnou, orieškovo-kvetinovou vôňou, je vhodná ako príloha ku kari. Takéto jedlo dokáže zasýtiť a určite vás jeho chuť neomrzí.

Ktorú ryžu si vybrať?

Na našom E-Shope nájdete 11 druhov ryže, rôznej kvalite, od rôznych výrobcov. Pokiaľ si nieste istý výberom, pozrite sa na článok TU

Zloženie

100% čistá Jasmínová ryža

Príprava Jasmínovej ryže

Kľúč je v použití správneho množstva vody a počas varenia je potrebné kontrolovať úroveň hladiny vody a v prípade potreby nejakú vodu pridať, ale určite netreba pridávať skôr, ako je naozaj potrebné.

 

1. Vždy používajte kvalitnú jasmínovú ryžu, ktorú ešte pred varením niekoľkokrát dôkladne prepláchnite, čám zabránite nadmernému lepeniu.  

2. Odmerajte si ryžu ( 2 šálky ) a prepláchnite ju dva až päť krát.

3. Na 2 šálky ryže použite  2 1/2 šálky vody - môžete si všimnúť že, vody je len o niečo viac.

4. Ryžu dajte do hrnca, zalejte daným množstvom vody a pridajte lyžičku soli ( ideálne

himalájskej).Nikdy ryžu nedosoľujte až po uvarení,pretože tým spôsobite, že sa ryža začne viac lepiť.

5. Ryžu priveďte k varu. Stačí, aby začala iba bublať a hneď stiahnite teplotu.

6. Na hrniec použite vhodnú pokrievku, ak z pokrievky uniká para, použite kúsok alobalu, ktorým prikryjete a utesníte hrniec a až potom znovu prikryte pokrievkov. 

7. Ryžu nechajte takto dusiť cca 10-15 minut. Naozaj si dajte pozor, aby nebola teplota príliš vysoká , stačí 1-2 stupne. 

8. Po 10 tich minútach ryžu skontrolujte a pokiaľ chýba už iba málo vody na dne a ryža je už skoro hotová, popichajte vidličkou, na chvíľku prikryte alobalom, aby sa v hrnci vytvorila para ( stačí 30 sekúnd) 

9. Sporák vypnite a nechajte ešte cca 5 minút dôjsť. Tak sa bude tvoriť iba malé množstvo pary a ryža zostane horúca.  

10. Pred servírovaním opäť premiešajte vidličkou. 

Dodatočné parametre

Kategória: Jasmínová ryža
Hmotnosť: 1 kg
Kalórie: 1414 kJ / 335 kcal
Tuk: 0,9g
Karbohydáty: 76g
Sůl: 0,01g
Krajina pôvodu: Thajsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz