Čínske palacinky - recept

Čínske palacinky so šupinami - recept

Čína je známa svojou bohatou kuchyňou, ktorá ponúka rôznorodé chute a textúry. Jedným z unikátnych pokrmov, ktorý stojí za vyskúšanie, sú čínske palacinky so šupinami. Tieto chrumkavé a pikantné palacinky sú obľúbené pre svoj výrazný chuťový zážitok a jedinečný spôsob podávania. V tomto článku sa dozviete viac o tomto lahodnom pokrme a jeho príprave.

Čínske palacinky so šupinami sú známe aj pod názvami "jiānbǐng" alebo "jiānbing guǒzi" a pochádzajú z Čínskej ľudovej kuchyne. Tieto palacinky sa často predávajú na uliciach čínskych miest a sú populárnou voľbou pre rýchle občerstvenie alebo lahodný raňajkový pokrm. Ich názov, "šupiny", pochádza z charakteristickej textúry, ktorú majú tieto palacinky po upečení.

Príprava čínskych palaciniek so šupinami nie je príliš zložitá, ale vyžaduje niekoľko krokov a špeciálny panvici. Tu je postup, ako ich pripraviť:

Ingrediencie:

 

  • 1 šálka pšeničnej múky
  • ½ šálky vody
  • 1 vajce
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 plátky slaniny alebo klobásy (voliteľné)
  • 1 zelená cibuľka, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice sezamovej pasty (voliteľné)
  • 2 lyžice čínskej omáčky hoisin
  • Sriracha omáčka podľa chuti

Postup:

 

  1. V miske zmiešajte múku, vodu, vajce a soľ a vytvorte hladké cesto. Ak je cesto príliš hrubé, pridajte trochu viac vody.
  2. Na panvici s antiadhéznym povrchom rozpálte pár kvapiek oleja a rozotrite ho po celej ploche.
  3. Zalejte cesto na horúcu panvicu a rozotrite ho po celej ploche, aby ste vytvorili tenkú, rovnomernú vrstvu.
  4. Ak používate slaninu alebo klobásu, položte ju na vrch palacinky.
  5. Po niekoľkých minútach, keď je spodná strana palacinky zlatohnedá a chrumkavá, otočte ju a nechajte upečť aj druhú stranu.
  6. Keď je palacinka hotová, odstráňte ju z panvice a položte ju na dosku na krájanie.
  7. Teraz môžete pridať nakrájanú zelenú cibuľku, sezamovú pastu a hoisin omáčku na palacinku. Podľa chuti môžete pridať aj trochu sriracha omáčky pre pikantnejší zážitok.
  8. Zviniete palacinku na polovicu a potom ešte raz na polovicu, aby ste vytvorili trojuholníkový tvar.
  9. Vaše čínske palacinky so šupinami sú pripravené na servírovanie!

Tieto palacinky majú výraznú chuť, ktorá kombinuje slanú slanosť slaniny alebo klobásy so sladkastou sezamovou pastou a pikantnou sriracha omáčkou. Zelená cibuľka dodáva sviežosť a farbu do jedla. Jedinečný spôsob podávania v trojuholníkovom tvare robí z jedla nielen chutnú pochúťku, ale aj potešenie pre oči.

Čínske palacinky so šupinami sú ideálnym pokrmom na raňajky, rýchly obed alebo večeru. Môžete ich tiež prispôsobiť svojim chuťovým preferenciám pridaním ďalších ingrediencií, ako sú varené vajcia, kyslá kapusta alebo rôzne druhy mäsa.

Vychutnajte si tieto čínske palacinky so šupinami ako chuťovú skúsenosť, ktorá vás prenesie do ulíc čínskych miest a poteší vaše zmysly rôznorodými chuťami a textúrami. Sú dokonalým príkladom toho, ako čínska kuchyňa vie spojiť jednoduché ingrediencie do jedinečného jedla, ktoré si zamilujete.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz