Sušené chilli papričky - výhody a využitie

Sušené chilli papričky

 

Chilli -  malé červené papričky s úžasnou silou, povzbudzujúcou chuťou, oku lahodiace, také sú naše chilli papričky celé sušené. Slnko a vietor, dážď a dúha, toto všetko videli naše papričky keď rástli až kým sa dostali k Vám, našim zákazníkom.

Súčasť svetovej kuchyne

Chilli v akejkoľvek podobe je súčasťou mnohých svetových kuchýň a niektoré recepty sa bez neho jednoducho nezaobídu. Je preto jednoznačne nevyhnutnou súčasťou kuchyne a mali by ste sa uistiť, že vo vašej domácnosti nechýba!

Zdravotné výhody chilli

  • Pomáha metabolizmu pracovať rýchlejšie
  • Urýchľuje trávenie a dezinfikuje žalúdok
  • Zahrieva telo

Použitie chilli v kuchyni

Chilli sa používa najmä pri ostrej kuchyni. Po uvarení sa lepšie spojí s ostatnými jedlami. Ak by ste do šalátu nasekali sušené čili papričky, ich chuť by bola extrémne pálivá, čo by potom chutilo len veľmi malému percentu ľudí.   

Chilli je obzvlášť dobré v jedlách so strukovinami! Či už ide o červenú šošovicu na kari alebo cícer pečený s paradajkami, dodá jedlu ten správny šmrnc a dokonale doplní strukoviny. Samozrejme, nesmieme zabúdať na polievky, či už sú pripravené z pečenej zeleniny, alebo len zo strukovín.

V našej ponuke nájdete drvené chilli, ktoré sa hodí skôr do studenej kuchyne, a potom samozrejme balenia celých sušených chilli.

Vedeli ste, že...

Sušené chilli môžete tiež marinovať v oleji. Chilli zalejte olivovým olejom, prípadne môžete pridať ďalšie bylinky podľa chuti, napríklad koriander alebo citrónovú trávu, a pred prvým použitím ho nechajte marinovať aspoň týždeň. Verte, že olej bude potom naozaj horúci! Chilli olej je pravdepodobne najlepším spôsobom, ako pridať trochu pikantnosti do čerstvej zeleniny a šalátov, pretože sa krásne spojí s ostatnými chuťami a nenarazíte na neznesiteľne pálivý kúsok!

Je možné ich použiť na pikantné dochutenie polievok, omáčok, gulášov, mäsových aj vegetariánskych jedál a fantázii v kulinárstve sa medze nekladú.

Náš výrobok chilli papričky celé sušené je balený v praktickom priehľadnom balení, dobre skladovateľný a po každom použití dobre uzatvárateľný.

Priaznivé účinky chilli papričiek sú nielen vďaka obsahu kapsacinu, ale aj vitamínu C, karoténu B, minerálom a siliciam. Majú preukázateľný vplyv na urýchlenie liečby nádchy a taktiež pozitívny vplyv na tráviacu sústavu. Sú považované za prírodné afrodiziakum J a v neposlednom rade majú vplyv na proces napomáhania spaľovania tukov v tele.

Ako sušiť chilli papričky

Sušenie je skvelý spôsob, ako si uchovať nadmernú úrodu chilli papričiek do budúcnosti. Sušené chilli papričky sa dajú používať vo veľa pokrmoch a keď ich usušíte správne, dokonca ich môžete ponorením do vody opäť dohydratovať. Tak či tak, vďaka sušeniu si chutnú, sezónnu zeleninu budete môcť užívať po celý rok. Naučte sa teda, ako papričky sušiť s ohľadom na veľa podmienok, ako ich prúdenie vzduchu, počasia a vlhkosti. Vyberte si metódu, ktorá vám vyhovuje najviac a pre ktorú máte potrebné vybavenie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz