Thajské červené kari s krevetami: aromatický festival chutí

Thajské červené kari s krevetami: aromatický festival chutí

Thajská kuchyňa je na celom svete známa svojimi bohatými chuťami, exotickými prísadami a kombináciami korenín. Jedným z najobľúbenejších thajských jedál, ktoré sa teší veľkej popularite v Thajsku aj v zahraničí, je thajské červené kari. A ak hľadáte niečo, čo vás prenesie do sveta tajomných vôní a lahodných chutí, thajské červené kari s krevetami je jedlo pre vás.Tento recept na thajské červené kari s krevetami je plný exotického koreňového korenia, kokosového mlieka a ďalších lahodných ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú jedinečný a nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Ingrediencie:

    300 g kreviet    2 polievkové lyžice thajskej červenej kari pasty    400 ml kokosového mlieka    1 PL rybej omáčky    1 čajová lyžička palmového cukru    1 červená paprika    1 zelená paprika    1 cibuľa    2 strúčiky cesnaku    1 polievková lyžica oleja

     čerstvý koriander na ozdobu

Postup:

    Najprv si pripravte základ thajského červeného kari. Na panvici zohrejte olej a pridajte thajskú červenú kari pastu. Pastu smažte asi 2 minúty, kým nezačne uvoľňovať svoju aromatickú vôňu.    Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a cesnak nakrájaný na plátky. Spolu s pastou ich smažte ďalšie 2 minúty, kým nezačnú mäknúť.    Pridajte krevety a krátko ich smažte, kým nezružovejú. To by malo trvať približne 2-3 minúty.    Do panvice s krevetami nalejte kokosové mlieko a rybiu omáčku a dobre premiešajte. Na vyváženie chuti pridajte palmový cukor.    Pridajte nakrájanú papriku a varte asi 5 minút, alebo kým paprika nezmäkne a omáčka nezhustne.    Hotové thajské červené kari s krevetami podávajte s uvarenou ryžou a ozdobte čerstvým koriandrom.Tento recept na thajské červené kari s krevetami je skvelým príkladom toho, ako môžete rýchlo a jednoducho pripraviť autentické thajské jedlo, pričom si zachová všetky tradičné chute a vône. Aromatická zmes thajskej červenej karí pasty, kokosového mlieka a čerstvých ingrediencií vytvára neodolateľnú kombináciu sladkých, pikantných a krémových chutí.Thajské červené kari s krevetami je tiež veľmi flexibilný recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií. Môžete pridať inú zeleninu, napríklad bambusové výhonky, brokolicu alebo cuketu, alebo zvoliť iné mäso, ak nie ste fanúšikom kreviet. Množstvo thajskej červenej karí pasty môžete tiež upraviť podľa svojej tolerancie na pikantné chute.

Thajské červené kari s krevetami je ideálnym pokrmom pre tých, ktorí chcú objavovať nové a exotické chute. Táto kombinácia kreviet, bohatej kokosovej omáčky a pikantnej thajskej červenej kari pasty je nielen chutná, ale vďaka sýtym farbám a vôňam aj vizuálne príťažlivá.Ak hľadáte spôsob, ako preniknúť do sveta thajskej kuchyne, thajské červené kari s krevetami je skvelým začiatkom. Môžete si ho pripraviť doma a vytvoriť si tak autentický zážitok z thajskej kuchyne, na ktorý budete dlho spomínať. Preto neváhajte a vyskúšajte tento recept na thajské červené kari s krevetami a doprajte si chuťový výlet do krásneho Thajska.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz