Tilda Basmati Ryža 5Kg
Kód: 46693Podrobný popis
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/Rice/rýže-basmati.jpg)
Tilda Basmati Rice 5Kg
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/otazky.png)
Zoznámte sa
Toto jedinečné zrnko Basmati ryže je známe svojou napínavou chuťou, kúzelnou vôňou a jemnou štruktúrou. Každé zrnko prechádza kvalitou kontroly, kde sa overuje 100% čistota a kvalita.
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/Produkty-Detail/Rýže - Mix/question.png)
Ktorú ryžu si vybrať?
Na našom E-Shope nájdete 11 druhov ryže, rôznej kvality, od rôznych výrobcov. Pokiaľ si nieste istý výberom, pozrite sa na článok TU
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/slozeni.png)
Zloženie
100% čistá Basmati ryža
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/priprava.png)
Príprava Basmati ryže
1. Ryžu niekoľkokrát dôkladne opláchnite.
2. Vložte do hrnca a pridajte soľ.
3. Pridajte správne množstvo vody- ideálne je 2:3 ryža:voda, alebo dvojnásobne viac vody ako ryže- tým spôsobite, že sa ryža varí vo vode a nie na pare!
4. Priveďte k varu- v tom momente zakryte hrniec hliníkovou fóliou a upevnite pod okrajmi hrnca, aby para neunikala stranami von. Prikryte pokrievkov.
5. Stiahnite teplotu na minimum a nechajte variť 15 minút.
6. Po 15 minutách úplne odložte zo sporáku a nechajte ryžu ešte ďalších 5 minút v pare.
7. Odstráňte fóliu, premiešajte ryžu vidličkou a môžete servírovať.
8. Môžete pridať do hrnca pred varením niekoľko kvapiek čistého octu, aby zrnká ryže zostali oddelené.
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/good.png)
Osvečené tipy ako uvariť Basmati ryžu
Používajte skutočne kvalitnú ryžu, alebo inak sa môžete akokoľvek snažiť ale finálny výsledok nebude dobrý. Ryže od Tildy sú obľúbené nielen medzi bežnými spotrebiteľmi , ale aj najlepšími šéfkuchármi. Aby bolo ryža ľahká a krásne nadýchaná, je veľmi dôležité ju pred samotným varením niekoľkokrát dôkladne premyť , načo mnohí z nás zabúdame.
Nasypte ryžu do misky a premiešajte - prvý krát bude voda veľmi zakalená, ale po niekoľkých prepláchnutiach kal úplne zmizne. Lepkavosť ryže spôsobuje škrob, ktorého sa preplachovaním zbavíte. Soľ pridajte hneď k ryži ešte pred samotným varením, aby sa mohla pekne vstrebať.
Nesoľte až potom , keď je ryža uvarená, môže sa stať že ju potom presolíte. Používajte pokrievku , ktorá bude sedieť na hrniec , ideálne hliníkovú fóliu, ktorú presne natiahnte cez pokrievku. Zabránite úniku pary, ktrorá práve vytvára ryžu krásne nadýchanú a nezlepenú.
![](https://www.orient-food.cz/user/documents/upload/doporuceni.png)
O výrobcovi
Tilda bola založená v Londýne začiatkom 70 rokov. Názov spoločnosti vznikol kombináciou zakladateľových dcér Tila a Daksha. Prvé basmati ryže boli predstavené vo veľkých nádobách pre všetkých,ktorí hľadali aromatickú basmati ryžu, ktorá bola v 70 rokoch najmä vo Veľkej Británií. Tilda dnes ponúka širokú škálu produktov, ktoré sa používajú v rôznych kútoch sveta. Od Jamajky, Pakistanu, Afriky ,Kantonu až naspäť na Brick Lane v Londýne.
Dodatočné parametre
Kategória: | Basmati ryža |
---|---|
Hmotnosť: | 5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.