Sečuanské pikantné hovädzie rezance - recept

Sečuanské pikantné hovädzie rezance - recept

Sečuánske pikantné hovädzie rezance sú lahodným zoskupením chutí a aróm, ktoré pochádzajú zo slávnej čínskej kuchyne. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tento pokrm plný exotických zložiek a prvkov.

Ingrediencie:

  • 250 g sečuánskych rezancov
  • 200 g hovädzieho mäsa (alebo iné proteínového zdroja ako krevety, kuracie mäso)
  • 1 veľká mrkva (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na polkruhy)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané
  • 2 lyžice sezamového oleja 
  • 2 lyžice sójovej omáčky Kikkoman Sójová omáčka prírodne fermentovaná 150ml  
  • 1 lyžica rybacej omáčky Cholimex Rybia omáčka s citrónovou trávou 150ml  
  • 1 lyžica čili omáčky 
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (prípadne viac podľa chuti) 
  • 1 lyžička korenia Sichuan (prípadne viac podľa chuti) - Sečuánske Korenie 57g  
  • 1 lyžička hnedého cukru 
  • Soľ a korenie podľa chuti 
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať (na ozdobu) 

Postup:

    1. Rezance si pripravte podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, scedíme ich a opláchneme studenou vodou, aby sme zastavili var.

    2. V stredne veľkej panvici alebo woku zohrejte sezamový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým sa nesfarbí do zlatista.

    3. Pridajte hovädzie mäso (alebo iný proteín) a orestujte ho do zlatista z každej strany. Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte pár sekúnd, kým sa neuvonia jeho arómy.

    4. Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku do panvice a orestujte ich asi 2-3 minúty, kým nezmäknú, ale zostanú stále šťavnaté.

    5. Do zmesi pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku, čili omáčku, mletú červenú papriku, korenie Sichuan a hnedý cukor. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pikantnú omáčku.
    6. Pridajte scedene rezance do panvice a premiešajte ich s omáčkou a zeleninou, aby sa všetko pekne prepojilo. V prípade potreby môžete pridať trochu vody na zriedenie omáčky.
    7. Ochutnajte a pridajte soľ, korenie alebo ďalšie dochucovadlá podľa svojej chuti.
    8. Rezance nechajte povariť ešte pár minút, aby sa všetko spojilo a nasiaklo chuťami.
    9. Podávajte pikantné sečuánske rezance teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou pre extra sviežosť a farbu.

      Tieto pikantné sečuánske rezance sú vynikajúcim spôsobom, ako si doma vychutnať bohatstvo chutí, ktoré táto tradičná čínska kuchyňa ponúka. Buďte však pripravení na pikantnú chuť, ktorá môže byť dosť intenzívna, a prispôsobte množstvo červenej papriky a korenia Sichuan podľa svojej osobnej tolerancie na pálivé chute.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz