Green Dragon Thajská Jasmínová Ryža 10Kg

Kód: 15711
Značka: Green Dragon
€33 €28,70 bez DPH
Čoskoro budem skladom
Môžeme doručiť do:
27.6.2024

Thajská jasmínová ryža od značky "Green Dragon" , sa už dlhé roky konzumuje ako prémiová ryža najvyššej kvality, nielen v Ázií, ale aj vo Veľkej Británií. Patrí medzi tie ryže, ktoré si zvolia aj najlepšie ázijské reštaurácie na prípravu svojich pokrmov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Thajská Jasmínová Ryža 10Kg

 

Zoznámte sa

Thajská jasmínová ryža od značky Green Dragon sa už dlhé roky konzumuje ako prémiová ryža najvyššej kvality nielen v Ázií, ale aj vo Veľkej Britániá. Patrí medzi tie ryže, ktoré používajú aj najlepšie reštaurácie na prípravu svojich pokrmov.

Ktorú ryžu si vybrať?

Na našom E-Shope nájdete 11 druhov ryže, rôznej kvalite, od rôznych výrobcov. Pokiaľ si nieste istý výberom, pozrite sa na článok TU

Zloženie 

100% čistá Jasmínová ryža

Príprava Jasmínovej ryže

Kľúč je v použití správneho množstva vody a počas varenia je potrebné kontrolovať úroveň hladiny vody a v prípade potreby nejakú vodu pridať, ale určite netreba pridávať skôr, ako je naozaj potrebné.

 

1. Vždy používajte kvalitnú jasmínovú ryžu, ktorú ešte pred varením niekoľkokrát dôkladne prepláchnite, čám zabránite nadmernému lepeniu.  

2. Odmerajte si ryžu ( 2 šálky ) a prepláchnite ju dva až päť krát.

3. Na 2 šálky ryže použite  2 1/2 šálky vody - môžete si všimnúť že, vody je len o niečo viac.

4. Ryžu dajte do hrnca, zalejte daným množstvom vody a pridajte lyžičku soli ( ideálne himalájskej). Nikdy ryžu nedosoľujte až po uvarení,pretože tým spôsobite, že sa ryža začne viac lepiť.

5. Ryžu priveďte k varu. Stačí, aby začala iba bublať a hneď stiahnite teplotu.

6. Na hrniec použite vhodnú pokrievku, ak z pokrievky uniká para, použite kúsok alobalu, ktorým prikryjete a utesníte hrniec a až potom znovu prikryte pokrievkov. 

7. Ryžu nechajte takto dusiť cca 10-15 minut. Naozaj si dajte pozor, aby nebola teplota príliš vysoká , stačí 1-2 stupne. 

8. Po 10 tich minútach ryžu skontrolujte a pokiaľ chýba už iba málo vody na dne a ryža je už skoro hotová, popichajte vidličkou, na chvíľku prikryte alobalom, aby sa v hrnci vytvorila para ( stačí 30 sekúnd) 

9. Sporák vypnite a nechajte ešte cca 5 minút dôjsť. Tak sa bude tvoriť iba malé množstvo pary a ryža zostane horúca.  

10. Pred servírovaním opäť premiešajte vidličkou. 

Dodatočné parametre

Kategória: Jasmínová ryža
Hmotnosť: 10 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz