TRS Lámaný Cícer

Kód: 6950/2KG
Značka: TRS
€8,29 €7,21 bez DPH
Skladom (>10 ks)
Variant
Môžeme doručiť do:
23.4.2024

Pri lámanom cíceri došlo k prirodzenému rozbitiu zŕn pri spracovaní. Vďaka tomu sa varí kratšiu dobu a používa sa prevažne na prípravu jedál ako kari alebo dal, kde je potrebné túto strukovinu rozvariť.

Detailné informácie

Podrobný popis

TRS Lámaný Cícer (Šošovica)TRS Broken Chickpea

Lámaný cícer je skvelá alternatíva k celému cíceru, lebo sa varí kratšie. Pokiaľ chcete pripraviť rýchle jedlo, mali by ste zvoltiť tento druh cíceru. 

Prečítajte si informácie o cíceri, ktorý by ste mali zaradiť do jedálnička častejšie,práve vďaka jeho výživovým hodnotám.

  1. Jeho pôvod sa dá vystopovať až do roku 7500 pr.n.l. Veľmi rýchlo sa rozšírila do rôznych kútov civilizácií, napríklad do Egypta, Grécka aj Ríma. 
  2. Vo svete je známa pod rôznymi menami- egyptský hrach, ceci, chana, fazuľa garbanzo. Najviac sa vyskytuje vo viacerých farbách, nie len v žltej , na ktorú sme zvyknutí. Nájdete ju aj v červenej, zelenej a  hnedej. 
  3. Nielenže je poľnohospodárskou plodinou, ale aj pomáha zabraňovať chorobám ktoré napadajú pšenicu. 
  4. Je zaradený do dvoch kategórií , ktoré sú doporučené pre vyváženú stravu austrálskou vládou- nielen v kategórií plodín, ale aj v kategórií mäsa práve kôli vysokému obsahu bielkovín. 
  5. Je zdrojom vlákniny,ktorá pomáha udržovať zdravý tráviaci systém. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu v krvi a takisto pomáha redukovať hladinu cukru v krvi.
  6. Jeho využitie je rôzne - do hummusov, šalátov,  v rôznych plackách, ako chrumkavé krutóny do polievky a pri príprave sladkých dezertov. Kari z cíceru je v dnešnej dobe veľmi populárne, že ho môžete ochutnať na každom kroku.  
  7. Od 18. storočia sa používa ako substitút kávy. Aj dnes sa používa ako bezkofeínová alternatíva kávy. 
  8. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálov - horčík, B6, železo, draslík.
  9. India je výrobcom , ktorá získala prvé miesto vo svetovej produkcii cíceru. Na druhom mieste je Austrália!  

 Pokiaľ sa o cíceri chcete dozvedieť viac, prečítajte si náš článok Strukoviny známe aj neznáme.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz